Diversitat de temes i formats en la 26a Mostra art públic / universitat pública inaugurada aquesta setmana en el Campus Universitari de Burjassot

Inaugurada la XXVI Mostra art públic/universitat pública de la Universitat de València al campus de Burjassot, una iniciativa que selecciona dotze intervencions artístiques efímeres, específicament projectades per als campus on s’instal·len i que volen connectar amb el públic universitari i la societat i crear diàlegs transversals entre les diferents disciplines implicades i l’art actual.

Fins el 2 de novembre es podran visitar les obres d'Art al Quadrat, Voces que cuidan, Micaela Maisa, Valentina Alvarado Matos, Sara Torres i Laura Marte; i del 27 d’octubre al 24 de novembre, al campus de Blasco Ibáñez s’exhibiran les obres d'Amanda Moreno, Maria Amparo Gomar Vidal, Rayito Mcqueen i Fast Topaz, Marta van Tartwijk, Miriam del Saz i Chiara Sgaramella (La Nómada taller) i Veïna. Art Contemporani de Proximitat (Verónica Francés i Alfonso Segura). Enguany  les obres seleccionades destaquen per la diversitat de formats utilitzats, no sols visuals sinó també sonors. Els temes al voltant dels quals s'ha articulat la Mostra van des del biaix de gènere i classista dels diccionaris més emblemàtics; la feina imprescindible del personal de neteja del campus de Burjassot transportada a una passejada sonora amb il·lustracions dins la mediació cultural; l’òptica, l’art i l’epistemologia; cuques de llum que tracen un viatge sonor; sexualitat animal i binarisme heterosexual; memòria, feminisme i espai públic; crisi ecològica i medi ambient; i actituds crítiques front als dogmes majoritaris.

Aquesta vint-i-sisena edició de la Mostra rebla la necessitat i la importància de la col·laboració dels diferents col·lectius de la Universitat per poder dur-la a terme com ara l'assessorament de Mercedes Quilis, professora de Llengua Espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; d’Elena Llamas Aliaga, il·lustradora; de Mabel Fuster, María del Pilar Martínez, María Dolores Muñoz, Estela Cerverón, Pilar Lafuente, Jennifer Pradillo i Araceli Ruiz (personal de neteja); de Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Ciència, de la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà, etc., i del personal tècnic i de manteniment dels campus.

El jurat que ha seleccionat els dotze projectes estava format per Alba Braza, comissària de la Mostra; Esther Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València; Teresa Millet, doctora en Història de l'Art i especialista en Conservació; i Carlos Almela, professional de mediació i gestió culturals en pràctiques artístiques col·laboratives i permacultura. 

La Mostra art públic / universitat pública és una convocatòria de la Universitat de València impulsada per la Delegació d'Estudiants mitjançant el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) i que compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Societat, així com també dels serveis i personal dels campus on té lloc. Per deixar registre de les instal·lacions efímeres que han format part de la Mostra art públic / universitat pública cada any, en acabar l’exposició s'edita un catàleg. Des de 2003, a més, els catàlegs estan disponibles en línia.

Article original en https://burjassot.portaldetuciudad.com/va-es/noticias/la-26a-mostra-art-public-universitat-publica-sinaugura-al-campus-de-burjassot-burjassot-006_2_4_728900_215.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Collage viene del francés coller, que significa pegar. Exposición de Rodolfo Torres en Valencia.

Parole, parole... Las palabras dibujadas de Katia Padilla

Dones que donen vida. Una exposició fotogràfica de Josep A. Collado