L'art s'uneix en una gran subhasta solidària per a curar les cicatrius de la DANA a València

 

L'Art amb València. Gran crida perquè el món artístic es bolque a ajudar. Es cedeix un aiguafort de Francisco de Goya. La subhasta se celebrarà a Alcalá Subhastes (carrer Núñez Balboa, 9 de Madrid) en una data per concretar entre el 28 de novembre i el 4 de desembre. La licitació serà presencial, però també es pot participar per telèfon i en línia i serà donat a Creu Roja. 

 
La recent tragèdia que ha assotat a la Comunitat Valenciana després del pas de la gota fred ha deixat cicatrius profundes a la regió. Les pluges torrencials i el desbordament de rius han deixat un deixant de mort i destrucció que serà difícil de superar. Davant la urgència de la situació i les crítiques cap a la resposta tardana de les instàncies oficials, la ciutadania ha pres la iniciativa, mostrant una resposta de solidaritat i suport que il·lumina els moments més foscos.

En la nit del divendres 1 de novembre, aclaparats davant l'enorme magnitud de la tragèdia, començava a gestar-se una d'aquestes iniciatives, que té com a protagonista al món de l'art. Ho explica un dels seus impulsors, el dissenyador de moda valencià Javier Aparici, que és també un apassionat col·leccionista. Aquest jove de 31 anys s'encarrega de coordinar L'Art amb València, la que serà una colossal subhasta de (s'espera) un centenar d'obres a benefici de la Creu Roja de València.
 
Pel moment, les galeries Mayoral, Juana d'Aizpuru o Albarrán Bourdais ja han anunciat que cedeixen obres. També s'han sumat a aquesta causa solidària el llegat de Joan Miró, la fundació Ortega y Gasset, els fotògrafs Alberto García-Alix i Jordi Bernardó, nombrosos artistes joves i altres tan consolidats com Iván Argote; Dagoberto Rodríguez, cofundador del prestigiós col·lectiu Els Fusters; Alicia Vogel, Pilarín Bayés o el llegat de Miguel Ángel Campano. El dissenyador al capdavant de coordinar aquesta mobilització, creador de Sota Human, una de les signatures habituals de la setmana de la moda de Londres, i que es va encarregar de dissenyar els uniformes d'ARC 2024, fa “una crida als llegats, els artistes i galeries perquè, per favor, cedisquen obra. I als qui vulguen licitar i col·laborar amb els damnificats de València que contacten amb la sala de subhastes o amb elarteconvalencia@gmail.com”.

La família de Javier Aparici, afortunadament, va eixir il·lesa del desastre, però com el dissenyador insisteix, es creix donant: “Crec que el que naix tenint té l'obligació de desenvolupar-se donant, però jo soc un mer coordinador, els veritables protagonistes d'aquesta causa són institucions com el Cercle de Belles Arts de Madrid, el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, ARCOmadrid, que ens està ajudant amb la difusió, i volguera una especial menció del meu agraïment a Sonia Mulero, directora de la Fundació Banc Sabadell, que ens està ajudant no et pots fer a la idea”, explica el dissenyador valencià, la mare del qual és originària de Polinyà de Xúquer, on les aigües desbordades del riu entraven en el seu nucli urbà la matinada del passat 30 d'octubre.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Parole, parole... Las palabras dibujadas de Katia Padilla

Dones que donen vida. Una exposició fotogràfica de Josep A. Collado

Raquel Mira y su anatomia de los seres vivos