Sis escultures d'escultores

 

Dues celebracions marquen gran part del calendari artístic i cultural de març a la ciutat i en diversos actes. Són el dimecres, 6 de març, dia mundial del escultor i, també, el 8 de març, jornada en que es festeja en tot el món el dia de la dona, i que hem fet coincidir en la mostra "Sis escultures d'escultores" on es reunix l'obra de varies dones artistes per conmemorar ambdues dates, visibilitzant la tasca en femení també al món de l'art.

 

Cap de R. / Amparo Paricio


Cercles / Mati Umbert


Equi-libre / Carmen Marco


Etern cànon masculí / Amparo Noriega


Diversitat i complicitat / Mitjans
 

Menina / Amèlia Marqués

Filferro, fusta, paper i fang són els diferents materials emprats per les sis artistes que protagonitzen la mostra que inaugura l'Espai Jacomart, el centre cultural ubicat al carrer del mateix nom al barri de Torrefiel, en València. Els seus noms Carmen Marco, Mercedes Mitjans, Amparo Noriega, Amèlia Marqués, Amparo Paricio i Matilde Umbert. Creadores amb una llarga trajectòria artística i, moltes d'elles, també docents, que coincideixen durant aquests pròxims mesos de març i abril en una exposició col.lectiva que preten fer veure la tasca diària i activa de les dones al món de l'art a la nostra ciutat.

 

 

 
Dimecres, 6 de març de 2024, a les 19 hores, s'ha inaugurat aquest recull d'obres tot coincidint també amb la data escollida per fer una dia mundial i pel qual es va triar el del naixement de l'artista Michelangelo Buonarroti, el 6 de març de 1475. Unes celebracions mundials no exentes de localismes i d'un excesiu to masculí, donat que, abanda del dia de l'escultor, també el dia mundial de l'art, 15 d'abril, es va escollir per ser l'efemèride natalicia de Leonardo Da Vinci, i el mateix succeix amb el dia de l'Artista (que es festeja el 25 d'octubre) amb el de Pablo Picasso. 

 


 

La mostra d'escultures que s'exposa al carrer Jacomart 28 de València coincideix amb la del fotògraf valencià Josep Antoni Collado qui ha dedicat una sèrie fotogràfica als vincles familiars entre dones, retratant mares i filles, iaies i netes en el seu treball "Dones, dones, dones", exposició de divuit obres d'estudi i tractament digital fruit de varios anys d'investigació. 

 


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Collage viene del francés coller, que significa pegar. Exposición de Rodolfo Torres en Valencia.

Parole, parole... Las palabras dibujadas de Katia Padilla

Dones que donen vida. Una exposició fotogràfica de Josep A. Collado