La mostra #Botànica i #Rizoma o de com la natura pot invadir un espai dins la ciutat

Aquest mes de juny dues mostres cobren protagonisme en el mateix espai i amb un denominador comú: la Natura com a inspiració. #Rizoma i #Botànica omplin les parets de Jacomart 28 en una exposició que presenta els treballs d'investigació artística de diferents seus de la Universitat Popular de la ciutat de València, des del barri de Jesús als pobles del Nord i la Malva-rosa. 



Torrefiel no té encara un espai públic on compartir aules ni donar cursos o impartir classes en condicions de cap mena. De fet, el projecte del centre sociocultural està aturat des de fa anys. Ja s'ha rescindit el contracte de l'Ajuntament de València amb l'adjudicatària Durantia Infraestructures que va demanar un 40% més per l'execució de l'obra. Ara per ara, el futur edifici singular que es farà a la Plaça Bisbe Laguarda, on es preveu aniran diversos col·lectius i activitats continua sent sols un paper.

Mentre tot arriba a bon port o, almenys, va endavant, Espai d'Art Jacomart, situat al conegut carrer de l'il·lustre pintor del gòtic valencià, alberga aquestes setmanes del mes de juny de 2023 els treballs de diferents aules de la Universitat Popular de València baix un mateix denominador, la natura com a motiu d'inspiració temàtica però utilitzant diverses tècniques de pintura i dibuix. 



Per un costat, la mostra #Botànica recull un conjunt d'obres, sobre tot acrílic i oli, de les aules de Pobles del Nord (Poble Nou i Massarrojos) i també de la Malva-Rosa, on la seua coordinadora i artista, Carme Marco Dasi, tutela l'activitat durant el curs, des d'octubre al mateix juny. El color i la fascinació pels detalls és una de les característiques de la major part dels quadres exposats, alguns de gran format. La part dreta de la galeria mostra, mig agrupats per la procedència, les obres de més de quaranta alumnes. Un dels efectes visuals més interessants és veure com, partint de la mateixa imatge com a referència i amb idèntica tècnica, les artistes aconsegueixen resultats ben diferents.


I del nord al sud de la ciutat de València, perquè a la part esquerra de l'espai es mostra #Rizoma més de seixanta quadres de xicotet format, en llapis, carbonet, tinta i aquarel·la, inspirats en fotografies i detalls fets pels mateixos autors, obtenint un destacat efecte de conjunt. En aquest cas han sigut les docents del centre del barri de Jesús i també Malilla, Carolina Taberner i Coca Vilar, les que han dirigit la investigació artística de les diferents aules de pintura i dibuix del barri de Sant Marcelí

 

Al voltant de les exposicions s'han fet ja un parell de tallers inspirant-se en el que està exposat i en el procés que s'ha seguit durant aquests darrers mesos. El resultat és una exposició amb un centenar d'obres diversa i ben diferent, però amb molts punts de coincidència i connexió que es pot visitar fins al pròxim dijous 29 de juny, a la vesprada, moment en què acudiran les i els diferents artistes de la mostra a recollir personalment les seues obres. 



Per a l'Espai d'Art Jacomart i en absència d'un futur centre cultural que albergue la possibilitat d'exposar aquests treballs, ha sigut un plaer poder exhibir-los i rebre la visita de tanta gent, gran part del mateix barri i dels voltants per conéixer i gaudir de la mostra. L'horari de l'espai és de vesprades, de 17 a 20 hores. 

 


 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Collage viene del francés coller, que significa pegar. Exposición de Rodolfo Torres en Valencia.

Parole, parole... Las palabras dibujadas de Katia Padilla

Dones que donen vida. Una exposició fotogràfica de Josep A. Collado